Kayseri News

Kayseri ve Türkiye Haberleri

Kayseri kaybolan çocukların akıbetine ağladı

Talas’ta 1.5 yıl önce Ramazan Bayramında kaybolan üç çocukla ilgili sır aydınlatıldı. Olay bugüne kadar kayıptı; ama artık bir vahşete dönüştü. Türkan, Ahmet Tuna ve Dilruba hunharca öldürülüp gömülmüş olarak bulundu.

Talas ilçesinde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramının ikinci günü şeker toplamak için evden çıkan, 01 Kasım 2001 doğumlu Türkan Ay, 11 Ocak 2002 doğumlu Ahmet Tuna Tekin ve 22 Eylül 2003 doğumlu Dilruba Tekin kardeşlerden bir daha haber alınamamıştı.

O günden bu yana çocukların bulunabilmesi için geniş çaplı arama ve soruşturma yapıldı; ancak en ufak bir ipucuna rastlanmadı.
Emniyet Genel Müdürlüğünce 12 Kasım 2010 tarihinde, bir daire başkan yardımcısı başkanlığında sekiz personel ile özel ekip oluşturulmuş ve çalışmalar sürmüştü. Bu sırada Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da çocukların bulunması için 10 kişilik özel bir ekip kurdu.
Olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde U.V.G isimli şahsın yakalandığı ve sorgusunda çocukları öldürerek Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü söylediği bildirildi.
Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay’ın kaybolmasına ilişkin soruşturmayı yürüten ekibin gözaltına aldığı kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, çocuklarının cesetlerinin bulunduğu belirtilen Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray köyü yakınında yapılan kazı çalışmaları tamamlandı.
Yahyasaray Barajı kıyısındaki alanda yapılan kazı çalışmalarında, çocuklara ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçaları bulundu.
Olay yeri inceleme ekipleri tarafından alınan kemik ve elbise parçaları, Çayıralan Devlet Hastanesine götürüldü.
Kemik ve elbise parçalarının, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, çocukların cesetlerine ulaşıldığına ilişkin ilk bilgilerin geldiği sırada açıklama yaptı ve “Şu an itibariyle sayın savcının nezaretinde yürütülen bir takım çalışmalar var. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu konularda daha net daha sonuca ulaşılır bir biçimde açıklama yapılacaktır” dedi.

Mart 26, 2011 - Posted by | Uncategorized | ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın