Kayseri News

Kayseri ve Türkiye Haberleri

ORHAN ÖZDEMİR TUTUKLANDI

Kayseri Eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir cezaevinde. Yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kayseri de yürüttüğü soruşturma kapsamında, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve rahatsızlığı nedeniyle İbni Sina Hastanesinde bir süredir tedavi gören Orhan Özdemir, ambulansla Ankara Adliyesine gitti. Ankara 11 inci Ağır Ceza Mahkemesi nin verdiği yakalama kararının kaldırılması için Özdemir in avukatlarının yaptığı itiraz Ankara 12 nci Ağır Ceza Mahkemesi nce reddedilince, Özdemir in tutuklama kararı kesinleşmişti. Özdemir Yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        6 yılı aşkın bir süre Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevini yapan Özdemir in, Kayseri de yürütülen soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından ifadesi alınmış, savcı, Özdemir i, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

        Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkartılan Özdemir, serbest bırakılmıştı. Savcının, Özdemir in serbest bırakılmasına itiraz etmesi üzerine, itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Özdemir in avukatlarının, yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz da yerinde görülmeyerek, reddedilmişti.

Temmuz 7, 2010 - Posted by | Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Orhan Özdemir

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın